Find de relevante fonde

Det kan være en hel videnskab i sig selv at skrive fondsansøgninger, så det er ikke så mærkeligt, hvis du er på udkig efter nogle tips til, hvordan du kan komme i gang med det.

Har du ikke prøvet at skrive fondsansøgninger før, skal du ikke være bange for, at du ikke kan lære det. Herunder får du et par gode tips til, hvordan du kan komme godt i gang med ansøgningen, og til hvad du allerede kan gøre, inden du begynder at skrive på den.

Find de relevante fonde

For det første kan det være en rigtig god idé at finde relevante fonde til dit projekt. Der er rigtig mange fonde, der ikke bare giver penge ud til hvilket som helst projekt, men som kun arbejder inden for en særlig branche eller et særlig område. Derfor kan det være godt kun at fokusere på de fonde, der arbejder inden for det samme område, som dit projekt har fokus på. Der er jo ingen grund til at sende ansøgninger til fonde, der alligevel aldrig kommer til at give penge til dit projekt. Det er spild af tid.

Tag en indledende dialog

Når du har fået lavet et felt af mulige fonde, som virker realistiske at få penge fra, kan det være en god idé at starte en indledende dialog med fonden. På den måde kan du hurtigt finde ud af, om dit projekt er et projekt, de kan se sig selv give penge til, eller om de blankt kan afvise at give penge fra starten af. På den måde kan du undgå at spilde en masse tid, hvis nogle af de fonde, du har fundet, fra starten kan sige, at de ikke kan støtte projektet. På den anden side kan du med en indledende dialog lave starten til et langvarigt samarbejde, hvis du finder den helt rette fond.

Lav en grovskitse til ansøgningen

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en god idé at lave en grovskitse til din fondsansøgning. Det er en kort ansøgning på max en side eller to, der optegner rammerne for dit projekt. På den måde kan du hurtigt få feedback på dit projekt, og du kan tidligt i processen finde ud af, om du bør gå i gang med at lave den egentlige fondsansøgning, hvor du går meget mere i dybden med budgetter, formål, målgrupper osv.